Σπίτι - Διακόσμηση

Μυστικά του feng-sui για το σπίτι σας και την διακόσμηση

Επιλέξτε τον καθρέπτη που σας ταιριάζει, τοποθετήστε τον στο σωστό σημείο και φέρτε θετική ενέργεια και τύχη στο χώρο σας!!! O καθρέπτης είναι ένα από τα σημαντικότερα αντικείμενα του Feng Shui καθώς αλλάζουν την ροή της ενέργειας Qi σε έναν χώρο. Εξαιτίας της επίπεδης, αντανακλαστικής επιφάνειάς τους, μπορούν να ανακατευθύνουν και να ισχυροποιήσουν αυτή την ροή της ενέργειας σε μεγάλο βαθμό, σε όποιο σημείο του σπιτιού μας τοποθετηθούν. Θα πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί στην επιλογή της θέση του, του σχήματός του, του μεγέθους του και στο τι αυτός θα απεικονίζει σε σταθερή βάση.

Αρχικά θα πρέπει να ορίσουμε το σχήμα του καθρέφτη μας ανάλογα με το σημείο που θα τον τοποθετήσουμε στον χώρο. Για πιο ομαλή, ήρεμη yin ροή ενέργειας θα επιλέξουμε να τοποθετήσουμε στρογγυλό καθρέπτη στα βορειοανατολικά και στα νοτιοδυτικά του χώρου, ενώ θα επιλέξουμε ένα τετράγωνο ή παραλληλόγραμμο σχήμα εάν πρόκειται να τοποθετήσουμε τον καθρέφτη μας στα νότια, νοτιοανατολικά και ανατολικά του χώρου. Αντίστοιχα, για πιο έντονη, απότομη yang ροή ενέργειας, θα επιλέξουμε έναν καθρέφτη στρογγυλού σχήματος για τα βόρεια και νοτιοανατολικά του χώρου μας ενώ τοποθετούμε καθρέφτη με τετράγωνο ή παραλληλόγραμμο σχήμα στα δυτικά, βορειοδυτικά και νοτιοδυτικά του χώρου.

Ένας καθρέφτης στο σαλόνι, ειδικά εάν αυτό βρίσκεται στον νότιο, νοτιοανατολικό, νοτιοδυτικό και δυτικό τομέα του χώρου μας, ενισχύει τον πλούτο και την ευημερία. Είναι σημαντικό επίσης να μην τοποθετούμε ποτέ καθρέφτη απέναντι από την είσοδο του σπιτιού μας καθώς με αυτό τον τρόπο αντανακλάται προς τα έξω οποιαδήποτε θετική εισροή ενέργειας στον χώρο. Θα προσέξουμε το μέγεθος του καθρέφτη μας, ειδικά όταν θέλουμε να βλέπουμε το σώμα μας σε έναν μακρόστενο καθρέφτη, να το δείχνει ολόκληρο ή όταν έχουμε έναν μικρότερο καθρέφτη, η αντανάκλαση του να μην καλύπτει την κορυφή του κεφαλιού μας.

Τέλος, ένας καθρέφτης στα δυτικά του χώρου μας θα ενεργοποιήσει την ενέργεια της αγάπης και της χαράς.