Τεχνολογίας

Ανασχεδιασμός Ιστοσελίδας – Δείτε τι πρέπει να κάνετε

Ανασχεδιασμός Ιστοσελίδας

Αποφασίσατε να κάνετε ανασχεδιασμό της ιστοσελίδας σας (redesign), και για να το κάνατε αυτό σημαίνει πως κάτι σας ώθησε, κάτι σας προβλημάτισε στην λειτουργία ή την εμφάνιση της.

Μην ξεχνάμε πως η ιστοσελίδα σας είναι ο μόνος πωλητής που δουλεύει για εσάς 365 μέρες το χρόνο, και πρέπει να την αντιμετωπίσετε σαν τον πιο πολύτιμο συνεργάτη σας.

Μια επαγγελματική ιστοσελίδα δεν μπορεί να έχει την μορφή μιας μπροσούρας ή ενός καταλόγου, πρέπει να επικεντρώνεται στις ανάγκες του κοινού σας, να δίνει χρήσιμες πληροφορίες και λύσεις στον επισκέπτη της και να κερδίζει συνεχώς νέους πελάτες και brand awareness.

Πριν ξεκινήσετε λοιπόν την διαδικασία του ανασχεδιασμού θα πρέπει πρώτα να απαντήσετε στο τι ήταν αυτό που σας ώθησε να θέλετε να την αλλάξετε.

Κάποιοι θα πουν

“Δε μου αρέσει άλλο και θέλω να την αλλάξω”.

Αν ανήκετε σε αυτήν την κατηγορία θα πρέπει να σκεφτείτε το εξής: Η ιστοσελίδα σας πρώτα απ όλα πρέπει να αρέσει στους πελάτες σας. Παρατηρήστε λοιπόν πώς συμπεριφέρονται οι πελάτες σας σε σχέση με τον ιστότοπο σας.

Πως θα το κάνετε αυτό?

Δείτε τα στατιστικά σας:

1) Έχετε επισκεψιμότητα;  Μήπως παλιά είχατε πιο πολλούς επισκέπτες και τώρα έχουν μειωθεί;

2) Πόση ώρα παραμένουν στην ιστοσελίδα σας; Έχετε υψηλό bounce rate; (είναι κακό αυτό) Εάν ναι τότε οι επισκέπτες σας έχουν αρχίσει να βαριούνται την ιστοσελίδα σας.

3) Μήπως η ιστοσελίδα σας έχει πάψει πια να πουλάει και το conversion rate έχει σχεδόν μηδενιστεί;

4) Μήπως το περιεχόμενο της ιστοσελίδας σας είναι πια ξεπερασμένο και δεν ανταποκρίνεται πλέον στην εικόνα της επιχείρησης σας;

Εάν απαντήσατε ναι σε όλα αυτά τότε ήρθε η ώρα να κάνετε άμεσα ανασχεδιασμό της ιστοσελίδας σας δίνοντας λύση σε όλα τα προβλήματα που τώρα αντιμετωπίζετε.

Όπως καταλαβαίνετε φυσικά το website redesign δεν είναι μια απλή διαδικασία, αλλά απαιτεί χρόνο, χρήμα, προσήλωση, συγκεκριμένους στόχους και έμπειρα και εξειδικευμένα στελέχη για να έχετε άριστα αποτελέσματα.

Πριν ξεκινήσετε λοιπόν θα πρέπει να ορίσετε 4 πολύ βασικά στοιχεία:

– Στόχους που θέλετε να πετύχετε

– Διαθέσιμο budget

– Χρονοδιάγραμμα

– Την ομάδα που θα επιλέξετε

Θέλετε να μάθετε περισσότερα για την κατασκευή των ιστοσελίδων σας και τον ανασχεδιασμό τους;

Ελάτε σε επαφή μαζί μας για τον ανασχεδιασμό της ιστοσελίδας σας