Εκδηλώσεις - Εκθέσεις

ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ 360-Γιώργος Μπαντής: Ο αθλητής μπορεί να αλλάξει τον κόσμο

Για την εικόνα του ελληνικού ποδοσφαίρου σε αγωνιστικό και εξωαγωνιστικό επίπεδο, την ανεπάρκεια αθλητικών υποδομών και την έλλειψη αθλητικής Παιδείας μίλησε σε σπουδαστές Δημοσιογραφίας, Αθλητικής Δημοσιογραφίας και Προπονητικής, ο ποδοσφαιριστής και πρόεδρος του Πανελλήνιου Συνδέσμου Αμειβόμενων Ποδοσφαιριστών (ΠΣΑΠ)Γιώργος Μπαντής.

Η κατάσταση που περιέγραψε ο ίδιος για τις αμοιβές των Ελλήνων ποδοσφαιριστών είναι τραγική και απέχει παρασάγγας από την εικόνα που έχει η κοινή γνώμη. «Μόνο το 2% των Ελλήνων ποδοσφαιριστών αμείβεται με αξιοπρεπή ποσά. Οι περισσότεροι επαγγελματίες του χώρου δεν μπορούν να βιοποριστούν από τα χρήματα των συμβολαίων τους. Περίπου το 31% λαμβάνει μηνιαίο μισθό κάτω από 900 ευρώ, κι αυτό στα χαρτιά…» τόνισε ο κ. Μπαντής.

«Το ανεπτυγμένο θέαμα χρειάζεται και τις κατάλληλες υποδομές. Σήμερα πολλά παιδιά δεν έχουν γήπεδα να αθληθούν. Από τις 40 επαγγελματικές ομάδες στη χώρα μας, μόλις οι 5 έχουν ολοκληρωμένες ακαδημίες. Αυτό τα λέει όλα», είπε με στόμφο ο επαγγελματίας ποδοσφαιριστής, τονίζοντας παράλληλα πως πρέπει να δημιουργηθεί πληθώρα αθλητικών χώρων σε κεντρικά σημεία, ώστε να γίνουν πόλος έλξης για τις νέες γενιές. Επίσης, συμβούλευσε τα νέα παιδιά να μην έχουν ως μοναδικό στόχο να γίνουν επαγγελματίες. «Είναι δύσκολο να γίνεις Μέσι ή Ρονάλντο. Το σημαντικό είναι μέσα από τον αθλητισμό, να γίνεις καλύτερος άνθρωπος».

Ο οπαδισμός & η δύναμη του αθλητή

Ο πρόεδρος και το διοικητικό συμβούλιο του ΠΣΑΠ έχουν ξεκινήσει σειρά δράσεων με απώτερο σκοπό την εξάλειψη της βίας και του ρατσισμού στους αθλητικούς χώρους με χαρακτηριστικό παράδειγμα την κοινή επίσκεψη των ποδοσφαιριστών Αλέξανδρου Πασχαλάκη και Λεονάρντο Κούτρη σε σχολείο του Πειραιά, λίγες ημέρες πριν από το ντέρμπι μεταξύ Ολυμπιακού και ΠΑΟΚ. «Θεωρώ πως ο αθλητής είναι πρότυπο και για αυτό φέρει ευθύνη. Έχει δυνατή φωνή και την αποδοχή του κοινού και για αυτό μπορεί να κάνει θαύματα! Ο αθλητής πρέπει να γίνει η φωνή αυτού που αδικείται. Ο αθλητής μπορεί να αλλάξει τον κόσμο» επισήμανε ο Γιώργος Μπαντής χρησιμοποιώντας τα λόγια του Νέλσον Μαντέλα:

«Ο αθλητισμός έχει τη δύναμη να αλλάξει τον κόσμο. Έχει τη δύναμη να εμπνεύσει. Έχει τη δύναμη να ενώσει τον κόσμο με έναν τρόπο που ελάχιστα άλλα πράγματα μπορούν. Μιλάει στους νέους σε μια γλώσσα που καταλαβαίνουν. Ο αθλητισμός μπορεί να δημιουργήσει ελπίδα σε μέρη που υπάρχει μόνο απόγνωση».

ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ 360
Έλσα Αγοραστού
Υπεύθυνη Γραφείου Τύπου

Ερμού 45 Πλ. Αριστοτέλους
Τ.Κ.:54624 Θεσσαλονίκη
Τ: +30 2310 226318
Φ: +30 2310 226388
Ε: eagorastou@delta360.gr
W: delta360.gr