Επιχειρήσεις Τεχνολογίας

Εισαγωγή στο SEO Marketing από την WEBONE

Εισαγωγή στο SEO Marketing από την WEBONE

Η βελτιστοποίηση της ιστοσελίδας σας για τις μηχανές αναζήτησης, που συνήθως αναφέρεται ως SEO, είναι μια από τις πιο σημαντικές πτυχές του μάρκετινγκ. Γιατί;

Γιατί η εφαρμογή μιας σωστής στρατηγικής SEO μπορεί να οδηγήσει τον ιστότοπο σας, στην κορυφή των αποτελεσμάτων της Google,και άρα σε μεγάλη επισκεψιμότητα ,πωλήσεις και κέρδη για την επιχείρηση σας.

Ως εκ τούτου, εάν έχετε επαγγελματική ιστοσελίδα ή eshop θα πρέπει να γνωρίζετε τι σημαίνει SEO και ποιοι είναι οι κανόνες και οι τρόποι για να πετύχετε εκπληκτικά αποτελέσματα!

Τι είναι το SEO;

Το SEO αναφέρεται στη διαδικασία που φέρνει έναν ιστότοπο στις πρώτες θέσεις στα αποτελέσματα της Google! Πιο απλά αυτό σημαίνει πως αν η επιχείρηση σας έχει μια ιστοσελίδα ή έχετε ένα ηλεκτρονικό κατάστημα, όταν κάποιος ψάχνει στο ίντερνετ προϊόντα ίδια με αυτά που εσείς προσφέρετε, τότε με μια πολύ καλή στρατηγική seo θα βρούν εσάς στις πρώτες θέσεις της Google και άρα θα πετύχετε πολύ μεγαλύτερες πωλήσεις.

Οι μηχανές αναζήτησης και κυρίως η Google όταν ένας χρήστης του ίντερνετ ψάξει ένα προϊόν, υπηρεσία ή κάνει γενικώς μια ερώτηση, ανιχνεύει τις ιστοσελίδες με το πιο σχετικό με την αναζήτηση περιεχόμενο και το εμφανίζει στον χρήστη στις πρώτες θέσεις των αποτελεσμάτων.

· Για παράδειγμα, έστω ότι έχετε ένα ζαχαροπλαστείο στην Θεσσαλονίκη και ειδικεύσετε στα σιροπιαστά γλυκά. Στην ιστοσελίδα σας έχετε αρκετά κείμενα, φωτογραφίες κλπ με τους όρους σιροπιαστά γλυκά, μπακλαβάδες, κλπ.

· Όταν κάποιος θα κάνει αναζήτηση στον όρο σιροπιαστά γλυκά Θεσσαλονίκη, η Google θα σκανάρει τον ιστότοπο σας και βρίσκοντας τα κείμενά σας και άρα σχετικό με την αναζήτηση του χρήστη περιεχόμενο , θα σας εμφανίσει στις πρώτες θέσεις των αποτελεσμάτων αναζήτησης . Τι σημαίνει αυτό;

Ότι μόλις αποκτήσατε ακόμα έναν πελάτη χάρη στο SEO.

Bέβαια το SEO δεν είναι απλώς το να βάλετε κάποια κείμενα στην ιστοσελίδα σας!

Είναι μια ολοκληρωμένη διαδικασία για την προώθηση ιστοσελίδων που περιλαμβάνει σωστή τεχνική δομή του ιστότοπου σας ,δηλαδή έναν ιστότοπο ο οποίος θα προσφέρει άριστο user experience στον χρήστη , γρήγορη ταχύτητα, ασφάλεια, άριστη πλοήγηση, και χρήσιμο και με πολύτιμες πληροφορίες περιεχόμενο.

Γι αυτό και το SEO χωρίζεται σε τεχνικό SEO ,το οποίο περιλαμβάνει όλους τους παράγοντες που κάνουν την ιστοσελίδα σας γρήγορη, λειτουργική, με άριστο user experience,το onpage seo το οποίο περιλαμβάνει όλα τα κείμενα της ιστοσελίδας σας και το off page seo που περιλαμβάνει όλα τα links που συνδέονται με τον ιστότοπο σας.

Πάμε να δούμε τώρα μερικούς από τους πιο βασικούς όρους του SEO ώστε να έχετε μια πλήρη εικόνα του τι σημαίνει SEO MARKETING:

· Black hat: Πρακτικές seo που παραβιάζουν τους όρους της GOOGLE

· Crawling: Η διαδικασία με την οποία η Google ανιχνεύει τον ιστότοπο σας

· De-indexed: Οι σελίδες οι οποίες δεν υπάρχουν πλέον στην Google

· Image carousels: Oι εικόνες που εμφανίζονται στα αποτελέσματα της Google και σκρολάρονται είτε προς τα δεξιά είτε προς τα αριστερά

· Indexing: Το που κατατάσσει η Google το περιεχόμενο του ιστότοπου σας

· Organic traffic: Η επισκεψιμότητα που οφείλεται στα αποτελέσματα της Google και όχι σε πληρωμένη διαφήμιση

· Query: H αναζήτηση που κάνει κάποιος στην Google

· Ranking: H κατάταξη ενός ιστότοπου

· Traffic: η επισκεψιμότητα ενός ιστότοπου

· Engagement: Data that represents how searchers interact with your site from search results.

· Google Quality Guidelines: Οι πρακτικές που πρέπει να εφαρμόσει κάποιος για να έχει έναν άριστο ιστότοπο σύμφωνα με την Google.

· Google Search Console:Eνα πολύ χρήσιμο εργαλείο της Google για να βλέπει ο ιδιοκτήτης ενός ιστότοπου πόσο ποιοτικός είναι ο ιστότοπος του.

· Pagespeed: Η ταχύτητα με την οποία φορτώνει ο ιστότοπος σας

· Links: οι σύνδεσμοι οι οποίοι κατευθύνονται προς τον ιστότοπο σας.

Αυτοί και χιλιάδες άλλοι σημαντικοί όροι και παράγοντες καθορίζουν την τελική βαθμολογία και κατάταξη του ιστότοπου σας. Εάν όμως θέλετε να έχετε μια πραγματικά επιτυχημένη ιστοσελίδα, ένα eshop το οποίο θα πουλάει ασταμάτητα και αυξημένα κέρδη και πωλήσεις τότε πρέπει να εμπιστευτείτε το SEO marketing του ιστοτοπου σας στους ειδικούς της WEBONE.

Γιατί εμείς στην Webone μέσα από την μεθοδικότητα μας, την πολυετή μας εμπειρία σε επιτυχημένα projects ,τους εξειδικευμένους συνεργάτες μας και την δυνατότητα μας να σχεδιάζουμε την πορεία σας προς την επιτυχία βήμα προς βήμα μπορούμε να φέρουμε την επιχείρηση σας στην κορυφή των πωλήσεων και της κερδοφορίας.

Επικοινωνήστε τώρα μαζί σας και ελάτε να σχεδιάσουμε την δική σας επιτυχημένη ιστοσελίδα!